tiistai 11. helmikuuta 2014

Välillä kasvisruokaakin

Saatiin tänään ihana vieras töiden jälkeen kotiimme ja koska ystävämme on kasvissyöjä mietin jo aikoja sitten, että mitäs hyvää vieraallemme tarjoaisin. Olisi kiva kokeilla jotain ihan uutta kasvisruokaa...siis sellaista, jota en ole aikaisemmin kokannut. Kysymykseen sainkin heti samana iltana vastauksen napakasta Lähiömutsi blogista kun Hanne kirjoitti sunnuntai-illan kunniaksi munakoisovuoasta, jota tykkää kokkailla kun on tarpeeksi aikaa. Sitähän mulla tietysti on tuollaisen karkuun juoksevan pirpanan kanssa, joka tällä hetkellä tosin kuumeilee ja tekee rytinällä ylähampaita ja samalla roikkuu äidin puntissa, joten otin haasteen vastaan ja ryhdyin hommiin :)

Kuvia en hötäkässä muistanut ottaa yhtään mutta ei se mitään! Suosittelen silti lämpimästi. Mutta tosiaan, pikkasen tän eteen pitää nähdä vaivaa mutta hyvvväää se oli!

Italialainen munakoisovuoka (Reseptiä hieman muutettu, alkuperäinen resepti täältä.)

1 kg munakoisoja
750 g tomaatteja
1 porkkana
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
puntti basilikaa
1 pieni, tuore chilipaprika
300 g mozzarellaa (ei valmisraastetta)
200 g parmesaanijuustoa
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
vehnäjauhoja muutama desi

1. Kuori ja paloittele porkkana, sipuli ja valkosipulin kynnet. Pilko chili.
2. Kalttaa tomaatit, jonka jälkeen kuutioi ne pieneksi. Kalttaamiseen löydät hyvät ohjeet esim. täältä.
3. Kuori munakoiso ja viipaloi pituussuunnassa ½-1cm paksuisiksi viipaleiksi.
4. Lämmitä kattilassa 2 rkl oliiviöjyä ja paista siinä sipulia kunnes se on läpikuultavaa. Lisää joukkoon chili ja valkosipuli sekä porkkanat ja tomaatit. Silppua basilika ja sekoita joukkoon. Lisää joukkoon reippaasti mustapippuria ja suolaa. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla n. 20 minuuttia.
5. Pyöritä munakoisoviipaleet vehnäjauhossa ja paista molemmin puolin oliiviöljyssä.
6. Lado kuin lasagnea eli alimmaiseksi munakoisoja ja päälle tomaattikastiketta, revittyä mozzarellaa ja raastettua parmesania niin useaan kerrokseen kuin aineita riittää ja vuokaan mahtuu. Jätä päällimmäiseksi kuitenkin parmesania.
7. Paista 190-asteisessa uunissa 35 minuuttia ja laita uuni pois päältä. Lisää pintaan vielä parmesania ja anna vuoan vetäytyä viilenevässä uunissa reippaasti, ainakin tunnin.


Suosittelen! Namskis :)


2 kommenttia:

  1. Olet Sinä Sanni erinomainen emäntä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Emännyydestä en tiedä mutta kaikenlaista uutta on kiva kokeilla ja mikäs sen ihanampi syy kuin vieraat ruokapöydän ympärillä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!