keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Keskiviikkoillan perunavinkki!

Pikainen vinkki perunoiden ystäville! Laittakaapas välillä niiden peruspottujen sijasta vaikka Hasselbackan perunoita niin saa omalle ruokalautaselle taas jotain uutta ja todella helposti :)

Hasselbackan perunat eli meikäläisittäin pähkinämäen pottuja

perunoita
suolaa
pippuria
grillimaustetta
hunajaa
voita
korppujauhoja

1. Viipaloi kokonaiset kuorimattomat perunat poikittain siten, että perunoiden alaosa jää kuitenkin yhtenäiseksi eli perunaan tehdään syvät viillot. Voit helposti estää perunan katkaisemisen siten, että viipaloit perunan lusikassa, jolloin veitsi osuu lusikan reunaan ennen kuin perunan pohja tulee vastaan.
2. Aseta perunat voideltuun uunivuokaan ja kaada perunoiden päälle sulatettua voita.
3. Mausta perunat haluamallasi tavalla ja ripottele pintaan vielä korppujauhoja.
4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 35-45 minuuttia.


Nämä ihanat lisukkeet sopii ihan minkä ruoan kanssa vaan :) Meillä oli tänään uunilohta mutta esim. kunnon pihvin tai vaikka kanan kanssa maistuvat myös yhtä hyvin.

Tämän päiväisen päivällisen Rakkauspakkaus päätti viettää pöydän alla :)



Nyt nukkumaan. Hyvää yötä!
Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!