Tammikuun loppupuolella kerroin kuinka vuodenvaihteessa Facebookissa kiersi haaste, jossa tehtiin toisille hyvää ja saatiin samalla itselle jotain mukavaa vuoden 2014 aikana. Jotta siis voi saada itse joltain ystävältänsä jotain mukavaa postia jne. tulee muistaa oman haasteen vastaanottaneita henkilöitä. Omalle kohdella osui neljä muistettavaa ja ensimmäisen muistamisen tein tammikuun loppupuolella. Siitä pääset lukemaan täältä.
Tällä kertaa vuorossa on entinen työkaverini, jota ajattelin muistaa itse tehdyllä myslillä.
Mysli (resepti netistä yhdistellen oman maun mukaan)
4dl kaurahiutaleita
2dl ruisleseitä
4dl kauraleseitä
2dl auringonkukansiemeniä
1dl mantelirouhetta
1dl rusinoita
1dl kuivattuja banaanilastuja
1dl kuivattua papayaa
1dl cashewpähkinää
1dl saksanpähkinää
150g margariinia
4rkl hunajaa
2tl vaniljasokeria
4rkl fariinisokeria
2tl kanelia
1. Yhdistä hiutaleet, leseet, siemenet, mantelit ja pähkinät kulhossa. Hienonna pähkinöitä sen verran, että niitä on mukava syödä lusikalla esim. jugurtin seassa.
2. Sulata margariini kattilassa sokereiden kanssa ja sekoita.
3. Lisää kaneli margariini-sokeri -sulaan ja kaada se kuivien aineiden joukkoon. Sekoita hyvin.
4. Levitä seos kahdelle pellille tasaisesti ja paahda 170-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai kiertoilmalla 160-asteessa n. 15 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä.
5. Sekoita pilkotut hedelmät joukkoon ja säilö ilmatiiviiseen purkkiin.
Voit muunnella ainesosia ihan mieltymystesi mukaan ja lisätä kanelin joukkoon tai jättää vaikka kokonaan pois. Myös sokereiden määrää voi vaihdella tai jättää makeutuksenkin kokonaan halutessaan pois. Erilaiset siemenet, pähkinät ja hedelmät tuovat mukavaa vaihtelua herkkumysliin ja aamuiseen jugurttihetkeen.
Mukavaa alkanutta viikkoa!
Hei!
VastaaPoistamyslirespti. Kiitos siitä. Meillä erityisesti isäntä on myslifani.
Rkkauspakkaukselle riemukkaita kärryralleja. Pian jo hän taitaa kävellä!
Mukavaa viikkoa!
Suklaa