Lapsuuden jouluihin kuuluu itsetehdyt riisimurokarkit kuin joulukuusi jouluun eli niitä oli pakko tehdä tulevaksi viikonlopuksi kun kylään saapuu lapsia ja toiveena olisi maidottomat tarjottavat :) Pienenä tehtiin noita karkkeja siskon kanssa yhdessä sellaisessa isossa metallikulhossa ja isosiskon tehtävänä oli sulattaa kookosrasva koska se oli äidin mielestä niin vaarallista ettei perheen nuorimmaiselle sellaista tehtävää olisi voinut antaa. Valmiit riisimurot laitettiin tarjottimille ja vietiin parvekkeelle jähmettymään. Yleensä ei kyllä jaksettu kauaa niiden antaa olla vaan sopivasti käytiin napsimassa jo vähän kylmettyneitä riisimuroja salaa parvekkeelta.
Parempia näistä tulisi varmasti jos kaakaojauheen tilalle laittaisi oikeaa suklaata mutta vieraamme ovat siis maidottomia ja lapsuudessakin näitä aina tehtiin näin niin olkoon resepti alkuperäinen, äidin kansiosta poimittu. Näitä on todella helppo tehdä vaikka lasten kanssa yhdessä, joten suosittelen kaikille suklaanassuille!
Suklaariisimurokarkit (n. 50 kpl)
250g kookosrasvaa
100g tummaa kaakaojauhetta
250g tomusokeria
1pkt riisimuroja
muffinssivuokia
1. Sulata kookosrasva kattilassa.
2. Sekoita riisimurot, tomusokeri ja kaakaojauhe isossa kulhossa.
3. Lisää joukkoon sulatettu kookosrasva ja sekoita tasaiseksi massaksi.
4. Lusikoi massaa muffinssivuokiin.
5. Laita riisimurot kylmään jähmettymään ja nauti hetken päästä.
Nyt täytyis saada Rakkauspakkaus päikkäreille että vois jatkaa leipomisia itsenäisyyspäivän viikonloppua varten!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!