Muistan hyvin myös sen kun oon kieltäytynyt Keski-Euroopassa oleskellessani tiramisusta niiiiiiin moneen otteeseen että näin jälkikäteen meinaa ihan itkettää kun ajatteleekin mitä ihanuuksia oon missannu! Sillä tiramisusta on tullut mun yks kestosuosikeista tässä viimeisten vuosien aikana...sen jälkeen kun bongasin tän reseptin Sikke Sumarilta Neljän tähden illallinen -telkkariohjelmasta (muistaakseni).
Pahottelut tiramisùn todella huonosta kuvasta ja siitä kuinka kaakaojauhe on kostunut ja pinta murtunut mutta tällä kertaa kakkuun piti saada kaakaojauheet aikasin aamulla päälle ja kakkua nautittiin vasta lounaan jälkeen eli tona pitkänä aikana sitä kostumista oli päässyt tapahtuun ja kun kuljettaa kakkua autossa niin saattaa tapahtua vielä muutakin...ei onneks tällä kertaa :)
Tiramisù (Sikke Sumarin tapaan, muistaakseni)
4 keltuaista
4 valkuaista
750g mascarpone-juustoa
tiramisukeksejä (savoiardi)
3dl espressokahvia
Amaretto-likööriä (mä käytän Disaronnoa)
kaakaojauhetta
Valmista kahvi ja terästä se Amaretolla. Kokoa kakku n. 1,5 litran vetoiseen vuokaan.
Laita vuoan pohjalle paksu kerros kahvilla kostutettuja keksejä. Vaahdota sokeri ja keltuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti keltuaisvaahto ja juusto. Lisää lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos keksikerroksen päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Sihtaa kaakaojauhe koristeeksi pintaan juuri ennen tarjoilua ja nam, nauti kahvikupposen kera!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!