Nyt olis sitten maksalaatikon vuoro.
Maksalaatikko ja maksa taitaa olla sellainen ruoka, joka jakaa ihmiset radikaalisti siitä tykkääviin ja sitä inhoaviin. Meidän perheessä minä syön maksalaatikkoa ja mies ei. Se tuli hyvin selväksi kun oltiin Itävallassa reissaamassa ja tilasin meille kieltä osaavana ateriat, jonka alkuruokana oli maksaa. Sillon (vajaa 6 kk seurustelleena) en tosiaankaan tiennyt ettei maksa maistu J:lle. No, nykyään tiedän jo suht hyvin että mikä menee alas ja mikä ei :)
Mun perinnejouluateriaan siis kuuluu maksalaatikko ja vaikken siitä rusinoiden kera pidäkkään niin silti teen sen rusinoilla...niinhän se vaan kuuluu tehdä. Ja vaikka poiminkin ne syödessä pois niin ehkä ne antaa makua siellä ollessaan. Rusinoista kun muuten välitän mutten vaan oikein minkään kanssa. Eli pulla ja maksalaatikko ilman rusinoita mulle.
Maksalaatikko (Ohje Isoäidin reseptillä -blogista)
6dl maitoa
4dl vettä
2dl puuroriisiä
1/2 sipulia
2rkl voita
200g jauhettua maksaa
1 kananmuna
4rkl siirappia (itse laitoin vähän enemmän)
2dl huuhdottuja rusinoita
1rkl merisuolaa
ripaus hienonnettua meiramia
ripaus jauhettua valkopippuria
voita uunivuoan voiteluun
Kuori ja silppua sipuli, kuumenna voi pannulla ja ruskista sipulisilppu. Lisää kaikki aineet jäähtyneen puuron sekaan, voitele uunivuoka ja kaada seos vuokaan. Paista 180 asteisessa uunissa noin tunti, kunnes laatikko on kiinteää.
Vielä olis lanttulaatikko tehtävänä laatikoista ennen aattoa. Imelletyn perunalaatikon teenkin sitten vasta aaton tullen.
Ai niin...olipahan tosi vaikeaa löytää jauhettua maksaa!! Meni kome viikkoa ennen kuin sitä sain...ei mikään ihme, ettei monikaan enää tee itse maksalaatikkoa jos jauhetun maksan saaminen on kerran noin vaikeaa.
Ihanaa itsenäisyyspäivää!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!