On siis hyvä hetki jatkaa jouluruokien valmistelua aattoa varten. Tällä kertaa vuorossa onkin lanttulaatikko, joka melko varmasti kuuluu 98 % suomalaisten jouluruokaperinteisiin. Veikkaisin siis :)
Lanttulaatikko on mun mielestä hyvää kunhan se ei oo liian kitkerää. Siis pitää kuoria kunnolla lantuista kaikki valkonen osa pois ja laittaa rennolla kädellä siirappia soseen joukkoon. Varmasti tulee hyvää!
Lanttulaatikko (ohje täältä)
Tarvitset:
1kg lanttua
1rkl suolaa keitinveteen
n.1/2l vettä
1dl korppujauhoja
2dl kermaa
1/2dl siirappia
2 munaa
½-1tl inkivääriä, paprikaa, muskottipähkinää kutakin
1/2tl valkopippuria
1. Kuori ja kuutioi lantut.
2. Keitä lantut pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen, sillä saa löysennettyä sosetta tarvittaessa.
3. Soseuta kypsät kuutiot.
4. Sekoita lanttusoseen joukkoon kaikki loput aineet.
5. Kaada seos isoon voideltuun vuokaan, ripottele pinnalle korppujauhot ja painele pintaan lusikalla kuvio. (Muutama voinokare lisäksi laatikon päälle.) Paista 200 °C runsas tunti ja vielä 150 °C vajaa toinen tunti (itse paistoin 1h+40min).
6. Ja valmista tuli!
Ite jätin taas noi voinokareet aattoon kun lämmitän pakkasesta sulatetun laatikon uunissa.
Mukavia jouluvalmisteluja!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!