Jihuu! Ekaa kertaa eläissäni olen keittänyt raparperimehua ja hyvvää tuli!
Lapsena kotona keitettiin mehumaijalla mehuja ja sitten ne pakastettiin valkoisissa pakasterasioissa joissa on vihreät kannet. Ja kannen päälle sai itse kirjoittaa teippiin mitä purkki sisältää ja miltä vuodelta mehu on.
Ja tänään siis suoriuduin hienosti ihan itse ja vielä oman maan antimista sitä mehua tein. Takapihallamme kasvaa turkasen suuret raparperit eli niitä riitti ja riittää vielä lisääkin. Saa sit piirakkaakin tehtyä :)
Raparperimehu (tiivistettä n. 4l)
4kg raparperia
2kg sokeria (vähempikin riittäisi)
3l vettä
Pese ja paloittele raparperit muutaman sentin paloiksi kuorineen.
Keitä raparperit pehmeiksi, n. 30 minuuttia. Kaada raparperiseos sihtiin ja anna valua.
Keitä valunut mehu ja sokeri kattilassa kokoon, n. 10 minuuttia.
Pullota ja säilö + nauti :)
Mehu kannattaa tehdä mehumaijalla, itsekin luulin tekeväni. Anoppini toi mummon vanhan mehumaijan ihan varta vasten meille lainaan mutta minä tyhmä en taas tajunnut etteihän se induktioliedellä tietty toimi! Sen verran vanhaa vuosimalliahan se ihanuus on. Joskus inhoan nykyteknologiaa. No, keitin siis keitto-osat isossa kattilassa mutta käytin maijaa siivilöinnissä sekä pullottamisessa. Kävi kätevästi näinkin.
Mukavaa viikkoa!
Sanni
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!