keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Tän kevään herkku

Mun tän kevään ykkösherkku taitaa olla mustikkaunelmatorttu. Sain sitä ystävän tarjoamana ja siitä se sitten lähti. Sen jälkeen kyseistä (helppoa) tarjottavaa on tullut tehtyä tän kevään aikana aikas usein, jos kylään on tullut kahvittelijoita. Se on todella nopea, sen saa helposti gluteenittomaksi enkä kyllä tiedä ketään, joka ei välittäisi mustikasta ja unelmatortusta. Siispä arvon lukijat, tässä teillekin helpon mustikkaunelmatortun ihan perusresepti.

Mustikkaunelmatorttu

Pohja:
4 munaa
1½dl sokeria
1dl perunajauhoja
½dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Täyte:
2,5dl vispikermaa
ripaus sokeria
n. 3dl mustikoita

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sihtaa kuivat aineet muna-sokeri-vaahtoon ja kääntele ne varovasti joukkoon. Ethän sekoita liian voimakkaasti, jotta vaahto säilyy kuohkeana. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa n. 6-8 minuuttia. Kumoa torttulevy heti uunista pois ottamisen jälkeen sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta makusi mukaan sokerilla. Levitä kermavaahto torttupohjan päälle ja ripottele mustikat kerman päälle. Rullaa torttu ja kääräise leivinpaperin päät kiinni. Itse olen käyttänyt mustikoita suoraan pakasteesta ja tarjonnut tortun n. 5 tunnin kuluttua tai sen jälkeen niin mustikat ovat ehtineet sulaan vaikka torttu onkin jääkaapissa vetäytymässä.



Sitten kahvit tulille ja mustikkaunelmatorttua kyytipojaksi <3

Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!