Kruunupiparit (alkuperäinen ohje Mansikkamäki-blogista)
Taikina:
2 ½dl sokeria
1 3/4dl (n. 150g) voita tai margariinia, pehmennettynä
1 muna
½dl kuohukermaa
1tl vanilliinisokeria
1 3/4dl (n. 150g) voita tai margariinia, pehmennettynä
1 muna
½dl kuohukermaa
1tl vanilliinisokeria
6-6 ½dl vehnäjauhoja + leivottaessa tarvittava määrä
1 ½tl leivinjauhetta
ripaus suolaa (voi jättää pois, jos käyttää esim. vähäsuolaista voita)
1 ½tl leivinjauhetta
ripaus suolaa (voi jättää pois, jos käyttää esim. vähäsuolaista voita)
Koristelu:
nonparelleja tms.
Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma ja vanilliinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää 6 dl jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Muista, että taikina jähmettyy kylmässä ja jauhoja lisääntyy taikinaan kaulittaessa. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi.
Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1-2 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut (yön ylikin).
Ota taikina jääkaapista ja lisää siihen tarvittaessa jauhoja niin paljon, että leipominen on mahdollista. (lisäsin melko paljon) Kaaviloi taikina 3-5 mm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Paista pikkuleipiä 4-7 minuuttia (koosta riippuen) 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla. Taikinasta tulee noin 65 keskikokoista piparia.
Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma ja vanilliinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää 6 dl jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Muista, että taikina jähmettyy kylmässä ja jauhoja lisääntyy taikinaan kaulittaessa. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi.
Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1-2 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut (yön ylikin).
Ota taikina jääkaapista ja lisää siihen tarvittaessa jauhoja niin paljon, että leipominen on mahdollista. (lisäsin melko paljon) Kaaviloi taikina 3-5 mm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Paista pikkuleipiä 4-7 minuuttia (koosta riippuen) 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla. Taikinasta tulee noin 65 keskikokoista piparia.
Ja mikä parasta, koristelimme J:n kanssa näitä yksi ilta yhdessä kylki kyljessä. Toinen pursotti pikeeriä ja toinen koristeli nonparelleilla. Lopuksi vähän hulluttelimme ja aloimme lisäämään jos jonkinlaisia kuvioita lapsia huvittaaksemme. Ja päheitä näistä tuli, eiks vaan?
Loppuispa tää sade jo ja tulispa ne ihanat kesäilmat pian takaisin!
Sanni
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!