keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Täydelliset cookie popsit

Siskoni uskaltautui meistä ensimmäisenä kokeilemaan popsien tekemistä. Siskon kokeilun kohteena oli cake popsit ja itse päätin kokeilla Rakkauspakkauksen synttäreille cookie popseja. Löysinkin netistä herkulliselta kuulostavan reseptin ja niitähän ne olivatkin, namskin!


Minttudomino cookie pops (alkuperäinen resepti Makeanhimo-blogista)

1pkt (350g) Minttudomino-keksejä
150g vaniljatuorejuustoa
2rkl tomusokeria
250g (1pss) Cake Melts-nappeja
nonparelleja tms.
cookie pops -tikkuja/tikkaritikkuja

karkeaa merisuolaa tms. sekä astia, jossa tikkarit pysyvät pystyssä

Hienonna keksit pieniksi muruiksi tehosekoittimessa tai laita ne pussiin ja hienonna kaulimen avulla. Yhdistä keksimuru, sokeri ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Pyörittelen massasta pieniä palloja. Laita ne vadille, peitä tuorekelmulla ja anna tekeytyä viileässä kaksi tuntia.

Tee kuorrutus: sulata Cake Melts -napit varovasti mikrossa, välillä sekoittaen. Kasta tikkaritikun pää sulaan meltsiin ja työnnä se sen jälkeen keksipalloon. Kasta tikkari sulaan meltsiin ja ripottele nopeasti nonparellit tikkarin päälle. Asettele tikkarit esim. lasiin, jossa on runsaasti karkeaa merisuolaa tai tökkää ne vaikka halkaistuun kaaliin ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Säilytä tikkarit viileässä.


Cake Melts -napit ovat valkosuklaata MUTTA en missään nimessä korvaisi meltsejä tavallisella suklaalla, koska melstit kovettuvat nopeaan. Näin ollen saat tehtyä popsien koristeluvaiheen nopeasti ja vaivattomasti verrattuna tavallisen suklaan kovettumiseen tarvittavaan aikaan. Jottei sula suklaa siis valu tikkaritikkua pitkin pois, joudut pitämään tikkaria pitkään vaakatasossa ja odottamaan ennen kuin voit lisätä koristeet. Nonparellit kun uppoavat liian sulan suklaan joukkoon eivätkä näy tikkarin pinnasta. Vasta hieman kovettuneeseen tavalliseen suklaaseen tämä on siis mahdollista. Joten satsaa siis Cake Meltseihin. Niitä on saatavilla ihanissa eri väreissä ja sitä voi myös itse värjätä. Meillää käytössä oli keltainen Cake Melts.

Meillä popsit lohkesivat kuorrutuksen kovettumisen jälkeen ja kyselin siitä alan liikkeestä. Eivät osanneet suoraan sanoa mistä johtuu mutta arveli että jääkaappikylmät pallot olivat liian kylmiä verrattuna mikrossa sulatettuun meltsiin, jolloin lämpötilaero oli liian suuri ja jähmettyminen tapahtui liian nopeasti. Ehkä ensi kerralla onnistumme tässä paremmin.


Mutta niin kivoja ja hyviä nämä olivat että varmasti teen näitä uudestaan. Näillä saa myös kivasti erilaista näyttävyyttä ja ulottuvuutta kahvipöytään. Suosittelen!

Sanni



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!