lauantai 5. huhtikuuta 2014

Lasten leikkipaikka omalla pihalla

Haaveissa olisi saada jo tänä kesänä jonkin asteinen leikkialue meidän pihalle. Tulevina vuosina se tulee varmasti muokkautumaan lapsen kasvaessa, tarpeiden muuttuessa ja myös sen mukaan kun alkaa hiffaamaan edes jotain tuon pihan laittamisesta :) Vaikka meidän kodin läheisyydessä sijaitsee kaksi päiväkotia ja yksi ala-aste ja niiden leikkipihat eivät ne valitettavasti ole käytettävissä kuin iltaisin ja viikonloppuisin. Lähellä on myös kaksi leikkipuistoa, jotka tietysti puretaan jo kohta, koska eivät täytä EU-standardeja! Niistä sitten kerätään rippeet ja laitetaan yksi puisto tähän meidän alueen eteläosaan. Aikataulu on tietääkseni että viimeistään vuonna 2016. Sitä odotellessa siis aattelin laittaa omaan pihaan edes jotain kivaa puuhaa Rakkauspakkaukselle ja hänen leikkikavereilleen.

Mitä sinne pihaan sitten olisi toiveissa saada? Tässä lyhyt ja ytimekäs lista:
- hiekkalaatikko
- keinu
- liukumäki
- leikkimökki (sitten joskus)
- muuta?

Noilla mun mielestä pääsee jo aikas pitkälle ja hiekkiksen nyt ainakin aion sinne laittaa. Keinu ja liukumäki on sit jo vähän hifistelyä vaikka keinu meillä oikeastaan jo onkin :) Meidän pihalla nököttää edellisten asukkaitten jättämänä vanhan pyykkitelineen toinen päätyosa (toinen on poistettu/kaatunut/?) ja ripustin siihen sillä keväisellä viikolla sellaisen Plaston pinkin vauvakeinun. Sille siis olisi tarkoitus saada ihan oikea keinuteline ja vaikka toinen keinu viereen siihen samaan telineeseen. Ja oishan se liukumäkikin kyllä toooosi ihana :)

Mutta se hiekkalaatikko. Siinä pitäisi olla kansi ettei naapureiden kissat leiki myös siellä ja siksi, että meidän pihan isot vaahterat ja useat omenapuut ei ihan kokonaan valtaa lehtineen pikkuista hiekkistä. Tässä olis kaksi erilaista vaihtoehtoa. Molemmat ovat noin 120 cm sivultaan. Kodin Terran on pikkasen isompi kuin ViherVimman laatikko.
Kuva lainattu
Kuva lainattu
Sitten se keinu. Oikeasti haluaisin sellaisen keinun pihaan, jossa samassa olisi se liukumäki. MUTTA kun ne maksaa ihan maltaita. Katsokaa vaikka!
Kuva lainattu
Tuossa Toys r us:n Jungle Gymissä tosin on mukana myös hiekkalaatikko...

Kuva lainattu

Että sen hintasia :(

Siispä palataan takaisin maan pinnalle ja katsotaan niitä pelkkiä keinuja.

Kuva lainattu
Kuva lainattu

Jätän nyt noi liukumäet tästä kokonaan pois, sillä niitä en ole vielä kovinkaan ehtinyt pohtimaan. Näitä etsiessä on vierähtänyt jo ilta jos toinen ja tulee vielä vierähtämäänkin sillä hinnat on sen verran kovia ettei noita ostella ihan noin vaan ohimennen. Pohdintaa, pohdintaa. Ääh kun olisin näppärä puunikkari niin rakentaisin vaikka minkä härpäkkeen meidän pihaan. Toivottavasti sunnuntaisilta OmaPiha14 -messuilta saisi hyviä ideoita.

Olisko teillä ideoita tai vaikka vanhoja pihaleikkivälineitä myynnissä? :)

Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!