Karjalanpiirakat 16 kpl (Keitämme ja leivomme 1)
Täyte:
3dl vettä
2dl puuroriisiä
7dl maitoa
3/4tl suolaa
Kuori:
1dl kylmää vettä
½tl suolaa
1½dl ruisjauhoja
1dl vehnäjauhoja
1rkl öljyä
Kostutus:
3/4dl maitoa
25g voita
Tee ensin puuro: Sekoita riisit kiehuvaan veteen ja keitä kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja hauduta kypsäksi. Lisää suola valmiiseen puuroon ja jäähdytä. Puuro saa olla löysähköä ja se kannattaa vamistaa jo edellisenä päivänä.
Valmista kuoret: Sekoita kymään veteen suola, jauhot ja öljy. Notkista taikina käsin vaivaten ja jaa 16 osaan. Pyöritä osat palloiksi, litistä ja kauli soikion muotoisiksi.
Valmista piirakat: Levitä puuroa jokaisen kuoren keskelle, aina päihin saakka. Rypytä reunat ja paista piirakoita 300 asteessa 15-20 minuuttia. Kostuta tai kasta piirakat kuumina maito-voi -seokseen. Lado piirakat päällekkäin ja hauduta voipaperin ja pyyheliinan alla.
Nauti munavoin kera :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!