torstai 3. heinäkuuta 2014

Kirpsakkaa raparperia ja makeaa vaniljakastiketta

Jo alkukesästä etsin helppoa ja herkullista raparperipiirakan ohjetta, sillä jo siinä vaiheessa näytti siltä, että pihamme yhdestä raparperikasvustosta tulee saamaan hurjan paljon satoa ja tulemme varmasti vielä hukkumaan siihen. Ja niinhän siinä vähän kävi :)

Raparperista on tehty mehut pakkaseen jo aikoja sitten ja varsia on lahjoitettu niin ystäville kuin sukulaisillekin. Myös raparperipiirakalla on herkuteltu useampaan otteeseen ja niin herkuteltiin taas kun kylään saapui rakkaita ystäviä. Tämä netistä löytämäni resepti on niin oiva, etten voinut olla jakamatta sitä kanssanne <3


Helppo ja maukas raparperipiirakka (alkuperäinen ohje Mumman raparperipiirakka)

Pohja:
2 munaa
2dl sokeria
100g sulatettua voita
2dl kermaa
1t leiinjauhetta
4dl vehnäjauhoja

Päälle:
n. 7-9 raparperin vartta kuorittuna ja paloiteltuna
50g pehmeää voita
1½dl vehnäjauhoja
1dl sokeria

1. Laita uuni kuumenemään 200 asteeseen.
2. Kuori ja paloittele raparperit sekä voitele piirakkavuoka.
3. Yhdistä kaikki pohjan aineet kulhossa ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi.
4. Kaada taikina piirakkavuokaan.
5. Yhdistä pehmeä voi, jauhot sekä sokeri kulhossa ja nypi muruksi.
6. Kaada muruseos raparperien päälle.
7. Paista uunissa n. 30-40 minuuttia ja tarjoile vaniljakastikkeen kera.


Ajattelen, että tätä samaa ohjetta voisi hyvin käyttää esimerkiksi syksyllä omenapiirakan teossa. Muruseokseen lisäisin ehkä mukaan ripauksen kanelia niin tutut maut yhdistyisivät. Erilaisia omenaohjeita tullaan syksyllä taritsemaan, niin paljon pieniä omenan raakileita puissamme tällä hetkellä on!

Maukasta loppuviikkoa!
Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!