Päivä oli niiin onnistunut yllätyksineen kaikkineen ja ainakin minusta tuntuu että kaikilla oli mukavaa ja ruoka taisi maistua. J:n kanssa paisteltiin possua edellisenä yönä 10 tuntia ja annettiin sen tasaantua vielä 2½ tuntia jälkilämmöllä uunissa. Possun lisäksi hamppareiden joukkoon tehtiin coleslaw. Sämpylävaihtoehtoina oli vaalea, perinteinen hampurilaissämpylä, sekä Reissarit ja kyllä nuo tummat leivät tais vetää sen pisimmän korren :)
Kakkuja leivoin Rakkauspakkauksen kanssa kaksin kappalein, sillä vieraita oli tulossa sen verran paljon ettei yhdestä kakusta olis ollut mihinkään. Kakkujen lisäksi yritin ensimmäistä kertaa eläissäni tehdä Macarons-leivoksia mutta vaikka tein niitä kahteen otteeseen ja kahdella erilaisella reseptillä en saanut niitä onnistumaan siten, että olisin kehdannut/voinut tarjota niitä kahvipöydässä :( Haluaisin niin kovasti osata tehdä niitä!! Pitää siis vielä tehdä niitä ainakin se kolmaskin kerta.
Kakuiksi tein perinteisen mansikkakakun sokerimassakuorrutuksella sekä todella suklaisen kakun suklaa ganachella. Reseptit on yhdistelmiä ja omasta päästä :)
Mansikkakakun pohja oli ihan perinteinen 5 munan sokerikakkupohja, jonka kostutin vaniljamaidolla. Leikkasin valmiin pohjan neljään osaan ja mansikkakakkuun käytin niistä kolme. Yksi pohja jäi siis tarkoituksella yli ja sen lisäsin suklaakakun väliin. Mansikkakakussa täytteenä oli vispikermaa, mansikkarahkaa sekä viime kesän mansikkasurvosta. Täytteen jämäköittämiseksi lisäsin kerma-rahka-mansikkaseokseen liivatetta ja oikeastaan sitä olis voinut laittaa jopa vielä vähän enemmän. Kakun päälle kaulitsin vaaleanpunaista sokerimassaa ja koristeeksi muotoilin kakun reunalle massasta muutaman sydämen.
Suklaahampaan kolottamista helpottamaan leivoin oikein todellisen suklaaunelman, joka kyllä mielestäni hävisi hieman mansikkakakulle :( Pohjaksi tein Kinuskikissan Mehevän suklaakakkupohjan, jonka leikkasin kahteen osaan. Pohjan kostutin kaakaolla. Keskimmäiseksi pohjaksi käytin mansikkakakusta ylijäänyttä pohjaa. Täytteiden ja päällisen ohjeet otin Kakkutaikurilta Suklaan ystävän unelma -kakusta. Ylimpänä täytteenä käytin valkosuklaatäytettä ja alas lisäsin Geishatäytettä. Päälle valutin suklaa-voi -päällisen, jonka lopusta vatkasin suklaaganachen ja pursotin koristeet. Ganachen tein talous- ja maitosuklaan seoksesta. Päällinen oli mielestäni parasta, sitten Geishatäyte ja valkosuklaatäyte oli ehkä vähiten hyvää. Mun makuun se oli aivan liian makeaa eli ensi kerralla tekisin tuon täytteen tilalle jotain muuta...ehkä korvaisin sen Geishankin vaikka mielummin ihan tavallisella maitosuklaalla.
Suklaakakkupohjaa leikatessani pohja halkesi ja valitettavasti halkeama näkyy ilkeästi suklaakuorrutuksen läpi. Itse asiassa livenä se ei erottunut niin paljon kuin nyt näissä valokuvissa :(
Juhlapäivän tiimellyksessä ei juhlakalusta tainnut tulla muita kuvia kuin saunanraikkaita sohvalöhöilykuvia, joten tähän väliin äidin ja tyttären hulluttelua sunnuntaiaamulta <3
Kolmekymmentä tuli mittariin ihanassa seurassa! Kiitos vielä kaikille rakkaille <3
Kolkyt vee!
VastaaPoistaIloiset kolmekymppiset. Mahtavan herkulliset tarjoilut. Siis hampurilainen voi olla todella hyvää. Suklaan ystävällä oli herkkuhetkiä suklaakakkua nauttien,suussasulavaa.
Yleensä sankarille järjestetään yllätyksiä,mutta nyt olikin sankari järjestänyt
vierailleen ihania yllätyskohtaamisia. Kiitos niistä!
Suklaa